θΕΟΓΈΦΥΡΟ

Ένα θαύμα της φύσης έπεσε γιατί;
Εδώ υπάρχουν υπόνοιες, υπάρχουν ευθύνες.
Το Θεογέφυρο δεν έπεσεε μετά από μεγάλο σεισμό.
Δεν έπεσε μετά από τεράστια νεροποντή που παρέσυρε στο διάβα της τα πάντα.
Έπεσε.
Έτσι απλά.
Εκεί κάθε χρόνο πήγαιναν χιλιάδες άνθρωποι που κατέβαιναν στο ποτάμι,θαύμαζαν τα υπέροχα πλατάνια, το έργο του Θεού Θεογέφυρο με τη υπέροχη χλωρίδα που σκέπαζε τα πρανή του ποταμού Θύαμη ή Καλαμά, έκαναν το μπάνιο τους,… μετά έπιναν το καφεδάκι τους ή έτρωγαν στον ΜΥΛΟ του κυρίου Αχιλλεα Θέμελη, σε ένα πέτρινο αριστούργημα…
Πρέπει αμέσως να πάνε επιστήμονες να δουν, να ψάξουν, να κάνουν έλεχχο, να βρουν τι φταίει που έπεσε το Θεογέφυρο;
Εμείς από αυτά που γνωρίζουμε έχουμε την υποψία που πρέπει να την βγάλουν από το νου μας ότι το πέσιμο του Θεογέφυρου ωφείλεται στις έρευνες για πετρέλαια τις σεισμικές έρευνες.
Τρέμω στην ιδέα πως αύριο δεν θα έχουμε νερά. Πως αύριο μπορεί να χαθεί η Δωδώνη, πως μπορεί να πέσουν τα γεφύρια μας, τα κάστρα μας, οι εκκλησιές μας, τα χωριά μας.
Το κράτος πρέπει να μας πει γιατί και πως έπεσε το Θεογέφυρο. Να μας το πουν υπεύθυνα, και όχι με τον πειφερειάρχη και τους δημάρχους. Να μας ενημερώσουν ανεξάρτητοι επιστήμονες που γνωρίζουν καλά τον τόπο μας και τις συμπεριφορές των πετρελα’ι’κών ερευνών στο θέμα του χώρου και μάλιστα ενός χώρου σεισμογενούς, με υπόγεια σπήλαια, κλπ κλπ κλπ..

Comments are closed.