Σταχτη στα μάτια

Χθες σήμερα και αύριο η πατρίδα μας θα έπρπε νε γιορτάζει και να θυμάται.
Σήμερα οι Σημαιες έπρεπε να κυματίζουν μπροστά σε κάθε σπίτι. Σήμερα αύριο και χθες σε όλα τα ραδιόφωνα και τις TV θα έπρεπε να ακούγονται πατριωτικά τραγούδια είς μνήμη των παιδιών του τότε που ήταν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, εμείς τρέχουμε πίσω από ειδήσεις κονσέρβα.
Το θέμα ωραίο και πιασάρικο.
Τα φακελάκια των γιατρών. Θέμα υπαρκτό θέμα κοινωνικό.
Αλήθεια γιατί οι κινήσεις δεν έγιναν πριν από δυο τρεις πέντε μήνες. Τότε δεν υπήρχε το θέμα;;;
Το θέμα υπήρχε μα οι κύριοι της επικοινωνίας τα κρατούν στην τσέπη τους για να τα εμφανίσουν όταν η εξουσία τα έχει ανάγκη.
Φτου σας ξεφτίλες. Ντροπή σε όλους όσους παρστάνουν τους σοβαρούς κλπ κλπ κλπ ποντίκια είναι που τα’ι’ζονται στον κρατικό κορβανά.
Δεν υπάρχει φακελάκι;
Υπάρχει.
Τι έκαναν οι βουλευτές μας;;;; Μα έχει η βουλή μας αρκετούς γιατρούς.
Δεν μπορούν να τους πιάσουν όπως και τους δημόσιους υπάλληλους; Χα χα χα.
Που μένουν;
Τι σπίτι έχουν; Πως ζουν;
Τι ακίνητα έχουν;
Τι είχαν πριν λίγα χρόνια;
Και πόσα χρήματα έχουν, τι αυτοκίνητο, κοτεράκι, κλπ κλπ
Λοιπόν.
Στα κέντρα Υγείας οι γιατροί δεν παίρνουν χρήματα.
Στα εξωτερικά ιατρεία τα παθολογικά δεν παίρνουν…
Παίρνουν πολλοί χειρουργοί. Όσο πιο ψηλά βρήσκονται τόσο μεγαλύτερο το φακελάκι.
Παίρνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που έχουν υποχρέωση 200 να τους δέχονται χωρία αμοιβή μα δεν δέχονται κανέναν, ούτε την πρώτη του μηνός…..
Ακόμη πολλοί σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, χειρουργοί,,,παίρνου νόμιμη αμοιβή και το πρόβλημα είναι η αμοιβή αφού εσύ πας και εσύ ζητάς τον συγκεκριμένο γιατρό. Αλλού είναι το θέμα,,πως για τα 5.000- 16000 ευρώ δεν δίνουν απόδειξη του πόσα πήραν. Η απόδειξη είναι στο ι/5 της πραγματικής αμοιβής. Έτσι κλέβουν την εφορία και επειδή την εφορία την πληρώνουμε όλοι την ξαναπληρώνει και ο φτωχός…
Ακόμη στα ιδιωτικά ιατρεία τους κατά πλατεία κοντά η αμοιβή είναι 100-140 ευρώ η απόδειξη 40 ευρώ.
Αυτά και τα γνωρίζουν όλοι.
Και θα ήθελα να πω δεν λέω για τα δώρα που αφού έφυγα από το γιατρό του πάω. Φίλη μου σε μεγάλο χειρουργείο του άνδρα της που πήγε καλά έπλεξε μια κουβέρτα και την πήγε με ένα ταψί μπακλαβά δίπλα.
Αυτό είναι ένα δώρο και ο γιατρός δεν ήθελε να το πάρει.
Η φίλη μου του είπε. Πιθανόν δεν θα σας ξαναδώ. Όμως θέλω να θυμάστε πως στα ξενύχτια σας δίπλα στον άνθρωπό μου. Το ότι χωρίς χρήματα και χωρίς υποχρέωση ερχόσασταν να μας δώσετε κουράγιο εμείς δεν το ξεχάσαμε και δεν θα το ξαναξεχάσουμε.

Comments are closed.