Σώστε την Ήπειρο μας

Τί κάνουμε για την πατρίδα μας
ΤΙΠΟΤΕ
Χρόνια τώρα, μας έχουν μπλέξει από τον καιρό που ο ΓΑΠ, μας έβαλε στα μνημόνια.
Τότε, κάτω από το βάρος των μέτρων, των απολύσεων από τις δουλειές, το κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνών, σαν τα ξετορνιασμένα κοτόπουλα, μένουμε να κοιτάμε και να μην μπορούμε να κατανοήσουμε, να αντιδράσουμε. Να κάνουμε κάτι για μας ή για τους φίλους μας, για τα χωριά και για τις πόλεις μας.
ΑΡΧΗ να μην αφήσουμε κανέναν Σταθάκη η Μανιάτη να ξεπουλάν κάτι που δεν τους ανήκει.
Η Ήπειρος, η ιδιαιτέρα μας πατρίδα, δεν είναι μια έρημος προς πώληση και διωγμό των κατοίκων της.
Η Ήπειρος εδώ και λίγα χρόνια ζωντανεύει. Κι αν ξυπνήσει μέσα στην καρδιά του Ηπειρώτη το αίσθημα Ηπειρωτική Αγάπη θα δούμε το μεγάλο θαύμα.
Ο Σταθάκης και ο Μανιάτης αν θέλουν να πουλήσουν κάτι ας πουλήσουν τα σπίτια τους, τα χωριά τους.
Όσο για τους Ηπειρώτες Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, και συμβούλους στα σπίτια τους.
Α νάξιοι αφού ψηφίζουν χωρίς να ακούσουν να μάθουν λένε ξεκάρφωτα ΝΑΙ. Τι ναι ρε κόπανοι και το ΝΑΙ γιατί δικός σας είναι ο τόπος;
Διαβάσατε, ακούσατε ειδικούς, μάθατε; Δεν μπορούσατε πριν πείτε το ΝΑΙ να τρέξετε στα μέρη που έχουν πετρέλαια να δείτε πως ζουν οι ΛΑΟΙ;;;Ζουν καλά. Ο τόπος δεν καταστρέφεται; Πως σαν τα πρόβατα είπατε ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ.
Μήπως κάπως βρέθηκαν γη πολλή γη στα χέρια κάποιων περιέργως;;; !!!!! ΈΤΣΙ να πάρουν χρήμα μπόλικο για τα κτηματά τους, τα δάση τους, τα λιβάδια τους,,,των .΄΄.Π.Ε.Ρ.Ι,Ο,Υ,Σ,Ι,Ω,Ν΄΄΄΄ τους
Δεν τους έβαλε ο λαός, στην ακριβοπληρωμένη θέση τους, για να μας ξεπουλήσουν΄΄ Χώμα, Αέρα, Ανθρώππους με τα χωριά φια τους τα ζώα τους τα δάση τους΄΄. Αν τώρα δεν πάρουν θέση, ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν. Στα σπίτια του, στα σπίτια τους.
Υπάρχει τρόπος να τους αναγκάσουμε να φύγουν. Εμείς αποφασίζουμε να τους βάζουμε ψηλα, να τρων, να πίνουν, να κοκκορεύονται, να εργάζονται για το καλό μας,, Χα, χα, χα, χα, χααααα, αλλά, όχι και να μας πουλήσουν.
Η Ήπειρος, με τα απέραντα δάση που σκεπάζουν τα άγρια βουνά της,τα δάση της, με τα νερά της, τις λίμνες της, την σπάνια πανίδα και χλωρίδα της, τα γεφύρια της, τα μοναστήρια και τις εκκλησιές της, την ιδιαίτερη χρήση της πέτρας και των σπιτιών της, πρέπει να ζήσει.
Κύριοι της κεντρικής εξουσίας ότι έχετε και δείχνεται στον κόσμο είναι η ΑΡΧΑΙΟ, προίκα των αρχαίων μας προγόνων.
Ότι νέο έχουτε το χρωστάτε στους Ηπειρώτες ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ που στις διαθήκες τους γράφουν ΟΤΙ όταν ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ η Ήπειρος τα χρήματα ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ να γίνουν έργα στην Ήπειρο.
Τόσα χρόνια τι είδατε να γίνεται στον τόπο μας.
Και για το ευχαριστώ, μας αρπάζουν τη γη μας, τα απέραντα δάση μας, για να τα ερημώσουν, και έτσι να παίξουν παιχνίδια—— ίσως και ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ…..
Από βλακεία; Από συμφέρον; αυτό, οι πουλητάδες γνωρίζουν.
Αλεξάνδρα Παυλίδου Θωμά

Comments are closed.