Το ξύπνημα

21 -1-2017
ΣΥΛΛΑΛΉΤΗΡΙΟ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Από πολλές ημέρες ακούγαμε για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας.
Κανένας δεν ήταν πίσω από αυτό.
Ο κόσμος απελευθερώθηκε και σηκώθηκε από τον καναπέ.
Ο Δήμερχος αρνήθηκε να δώσει ρεύμα να λειτουργήσουν τα μεγάφωνα, ο φωτισμός και τα αυτοκίνητα εκτάκτου ανάγκης.
Εδώ όλα έγιναν όπως κάνει μια οικογένεια με τάξη εσύ αυτό, εσύ εκείνο.
Έτσι υπήρχαν γιατροί και ασθενοφόρα.
Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα με γεννήτριες.
Και υπήρχαν χιλιάδες κόσμου. Εδώ θα πούμε πως το μεγάλο σαμποτάζ έγινε από τον Δήμαρχο κύριο Μπουτάρη, που συνοδεύει πάντα τους ομοφυλόφιλους, που φωτογραφίζεται μαζί τους, αλλά τον ενοχλούν οι Έλληνες, η θρησκεία, και το όνομα της Μακεδονία….
Αυτό όμως ήταν για τους φοβούμενους την ενημέρωση, και που τρόμαξαν από το μέγα πλήθος.
Έτσι έκλεισαν τα διόδια στα Μάλγαρα. Αυτό εμπόδιζε τα λεωφορεία να μπουν στην πόλη και άφηναν τους επιβάτες χιλιόμετρα μακρυά από την Θεσσαλονίκη. Και πολλοί έφτασαν μετά τις ομιλίες.
Δεν έχασαν όμως, αφού και κουρασμένοι, βρέθηκαν στο μεγάλο πανηγύρι της Δημοκρατίας. Κάποιοι περίεργοι που θέλησαν να μπουν στο συλλαλητήριο, τους έδιωξε ο κόσμος και αυτοί φεύγοντας έσκισαν κάποια πανώ.
Ήταν από αυτούς που δημιουργούν προβλήματα…
Εντυπωσιακοί οι κρήτες ιππείς με τα άλογα Ακόμα οι κρίτες με τις τοπικές τους φορεσιές.
Πάνω από δέκα Δεσποτάδες και ο Παναγιώτατος Άνθιμος. Από το Άγιον Όρος οι μοναχοί της μονής σφιγμένου…Πολλοί ιερείς κρατώντας τη γαλανόλευκη Σημαία μας…
Επάνω από την σκηνή ακούσθηκε πως χάθηκε ένα παιδάκι το φώναξαν και όλα ήταν τόσο καλά ταχτοποιημένα που σκέφτηκα πως αν λειτουργούσε το κράτος έτσι, δεν θα υπήρχαν παρατράγουδα.Αλλά το κράτος εργάζεται αλλοιώς.
Νέοι παιδιά γέμιζαν χιλιόμετρα δρόμων και τίγκα τις πλατείες. Όποιος γνωρίζει τον τόπο, γνωρίζει πως ήταν πάνω από 400.000 άνθρωποι. Σκέφτεστε να μπορούσαν να μπουν και αυτοί που εμποδίσθηκαν και έμειναν στους δρόμους.
Το μόνο που ακούγονταν, ήταν η Μακεδονία είναι Ελληνική.
Ως παλιά καραβάνα των συγκεντρώσεων,,, πιστεύω πως ήταν πάνω από 500.000 Έλληνες. Πολλοί ήταν θεσσαλονικείς. Αλλά πολλές χιλιάδες ήρθαν με πούλμαν από όλη την Ελλάδα μας…
Ακόμη είδαμε πανώ που απευθύνεται στους σκοπιανούς.
Σε λένε Ζάρετς, σε λένε Λιόνεφ σε λένε,,,πως θες να έχεις συγγένεια με τον Αλέξανδρο τον Φίλιππο και τον Αριστοτέλη;
Η γενιά σου ήρθε το 600-700 μ.Χ. Πως θες να έχες σχέση με τον Αλέξανδρο που γεννήθηκε 1.000 χρόνια πριν έρθεις στην Βαρντάσκα;
Οι ομιλίες καταπληκτικές και ο παρουσιαστής του όλου σπουδαίου συλλαλητηρίου κύριος Καρα’ι’σκος μοναδικός αξιοπρεπής χωρίς εγωισμούς και περηφάνια.
Και οι Ελληνοαμερικανοί πόσο μας συγκίνησαν με την φωνή τους. Είμαστε Έλληνες, Είμαστε Μακεδόνες, αγαπάμε την Ελλάδα μας.
Η εφημερίδα Καρφίτσα της Θεσσαλονίκης, με συνεχή ροή μας έδειχνε εικόνες σε ζωντανή μετάδοση και όλα όσα δεν έδειξαν τα πουλημένα μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα όλοι οι Έλληνες βλέπουν ακούν όχι από τα κανάλια αλλά από το F/B και είναι κάτι φανταστικό πως αυτό όλο το πανηγύρι στήθηκε από λίγους ανθρώπους πολύ λίγους.
Και πέτυχε τόσο, που κρύφτηκαν οι κατσαρίδες και τα ποντίκια στους υπονόμους της προδοσίας τους.
Στο δικό μου f/b, που είναι ελεύθερο θα βρήτε κάθε τι που σας ενδιαφέρει όπως Τις Ομιλίες Ολόκληρες….τις φωτογραφίες από ιδιωτικό αερόστατο, από φορτηγά με σκάλες ανυψωτικές κλπ κλπ κλπ.
Κάποτε χρειάζονταν τα κόμματα χρήμα πολύ για το μέγα έργο… τώρα χρειάστηκε αγάπη….
Χθες κάποιοι για την πατρίδα έβαλαν κόπο και χρήμα.
Ευχαριστούμε όλους.
Η δική μας συμμετοχή δυο πανώ και η παρουσία μελών της οικογένειας.
Κατηγορώ τα πόδια μου που δεν μου επέτρεψαν να πάω.
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου σε ευχαριστούμε πολύ για τις δημοσιογραφφικές σου επιτυχίες, και το τεράστιο έργο της ματάδοσης του συλλαλητηρίου κάτι που δεν έκαναν . η ΕΡΤ και της Θεσσαλονίκης η ΕΡΤ, το ΜEGA , o ANT1, τo STAR κλπ κλπ
Μακεδονία μας έδωσες την ευκαιρεία να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να βγούμε στους δρόμους.
Εκεί θα δώσουμε τους αγώνες μας.
Στις 4 /2 /2018 συλλαλητήρια στην Αθήνα στις πλατείες των πόλεών μας και των χωριών μας.
Χθες έγιναν Συλλαλητήρια, στην Αγγλία, στην Γερμανία στην Ελβετία Στην Αυστραλία κλπ κλπ κλπ.

Comments are closed.